Actieleider Voorpost Nederland

Vanaf zijn eerste levensjaar is hij opgegroeid in Rotterdam-Zuid, alwaar hij tot het einde van zijn middelbare schooljaren ook woont. Gedurende zijn kinder- en tienerjaren ziet hij zijn wijk door massa- immigratie veranderen. Langzaam komen de oorspronkelijke Nederlanders in de minderheid. Op straat ontstaat een grimmige sfeer wanneer vreemde bendes de baas worden.

In de loop der jaren begint hij bewust de politiek te volgen. Hij ziet dat een aantal politici doelbewust Nederland laten vervreemden en dat andere politici bewust hierover zwijgen uit angst voor rellen of verwijten. Op de middelbare school komt een openlijke steun aan de Centrumdemocraten hem op een straf en publieke reprimande te staan, maar hij voelt zich sterk en houdt vol. Vechten voor zijn rechten en eigen identiteit is iets dat hem dus al op jongere leeftijd bezig houdt.

Na de middelbare school kiest hij voor een maritieme opleiding. Hij studeert aan het Scheepvaart en Transportcollege eveneens te Rotterdam. Dat levert hem een diploma tot binnenschipper op en een diploma stuurman op de zeevaart. In zijn vrije tijd is hij jarenlang actief als jeugdwerker.

Zijn interesse in de politiek neemt verder toe en zijn respect groeit voor die enkele politici die wel durven op te komen voor de oorspronkelijke Nederlanders. Hij wordt lid van een nationalistische partij en wordt actief. Dat wordt hem niet in dank afgenomen. De verwijten vliegen hem om de oren. Van een geliefde zoon, neef, studiegenoot en gedreven jeugdwerker wordt hij, na publicatie van een groot krantenartikel, van de ene op de andere dag bestempeld als een verschrikkelijke ‘racist, fascist, extreemrechtse dwaas of erger.

Ondertussen na het afstuderen, en een tijd op zee kiest hij toch voor een leven aan de wal. Het sociale leven en zijn betrokkenheid met de politiek had hij op zee erg gemist. Hij kiest voor een baan aan wal en wordt werkvoorbereider en uitvoerder van steigerbouwprojecten. In zijn vrije tijd kan hij zich zodoende bezig houden met politiek.

Als hij in 2002 de kans krijgt mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, grijpt hij die, idealistisch als hij is, met beide handen aan. Hij wordt verkozen in de deelgemeenteraad van Rotterdam-Feijenoord. Echter: nutteloos vergaderen, wollig taalgebruik, liegen/bedriegen en spelletjes spelen zijn de basisbegrippen die je moet beheersen om in de hedendaagse Nederlandse politiek mee te kunnen draaien.

Zijn karakter staat daar haaks op: een doener met het hart op de tong. Bovendien komt hij tot de ontdekking dat door de politiek nog nooit iets is veranderd. Alle omwentelingen die er in landen gebeuren, komen vanuit het volk en vanop de straat. Daarom houdt hij het na één raadsperiode voor gezien. De teleurstelling in de politiek maakt hem een beetje tam, doch niet voor lang.

Buiten de politiek zijn er natuurlijk nog mogelijkheden genoeg om op te komen voor het land. Hij gaat op zoek naar een nationalistische organisatie die niet aan verkiezingen deelneemt. Een organisatie die het volk juist wil mobiliseren tegen die heersende politieke elite. In Nederland komt men dan al snel terecht bij Voorpost. Na enkele jaren actieve inzet is hij in 2009 gevraagd om actieleider te worden van Voorpost Nederland, een taak die hij tot op heden vol overgave en met veel plezier uitvoert.

Meer weten over de actieleider van Voorpost Vlaanderen, Nick van Mieghem? Kijk hier.

Florens_van_der_Kooi_sporenherdenking SONY DSC