Persberichten

Voorpost en Vlaamse Solidaire Vakbond VSV voeren actie bij algemene aandeelhoudersvergadering Gemeentelijke Holding op 7 december Houd de politieke dieven!

05 december 2011

Decennialang hebben de traditionele politieke families Vlaanderen naar de financiële afgrond geleid. Martens stapelde de schulden op, Verhofstadt verkwanselde de meevallers, Dehaene verprutste Dexia, Leterme schreef op de valreep nog een cheque uit voor de kameraden van ARCO. De miljardenfactuur wordt de komende jaren afgewenteld op de Vlaamse werknemers. De politieke dieven krijgen topjobs bij de EU en de OESO en landgoederen in Toscane, de werknemers krijgen stijgende belastingen!

Alsof dat niet genoeg is, proberen de politieke dieven nu ook nog eens te ontsnappen aan hun verantwoordelijkheid door bij de vereffening van de Gemeentelijke Holding langs de achterdeur naar buiten te glippen. Nochtans zijn de drie traditionele partijen verantwoordelijk voor het feit dat bij de Gemeentelijke Holding honderden miljoenen euro’s verloren gaan. Men beroept zich op “uitzonderlijke omstandigheden” en “gebrek aan informatie”, maar intussen werd daaraan wel héél veel geld verdiend. In 2010 kregen de 19 bestuurders samen meer dan 906.000 euro uitbetaald, bijna 48.000 euro per persoon dus.

Dat er nu een “vrijwillige” vereffening wordt voorgesteld is niet onschuldig. Want op die manier kunnen de bestuurders door een rechtbank quasi onmogelijk nog gepakt worden op hun bestuurdersfouten, laat staan aangesproken worden op hun persoonlijke vermogen.

De Vlaamse Solidaire Vakbond VSV en de Vlaams-nationalistische beweging Voorpost vragen de aandeelhouders van de algemene vergadering op woensdag 7 december dan ook niét de vergadering van de schande te maken, de vrijwillige vereffening niet uit te spreken en de politieke diefstal door de drie traditionele politieke partijen niet zomaar te laten gebeuren.

Militanten van VSV en Voorpost zullen daarom woensdag ter plekke zijn met spandoek en pamfletten (in de hoop dat de vrije meningsuiting gerespecteerd wordt in Brussel) en vanaf 13.00 uur actie voeren. Plaats van afspraak: Steenweg op Waver 649-651 te Brussel. 

Geen “vrijwillige” vereffening, houd de politieke dieven! 

Johan Vanslambrouck
Voorzitter Voorpost

Rob Verreycken
Voorzitter VSV

Luc Vermeulen
Actieleider
0475 / 29 57 65
Categorie:   
Regio:   Vlaanderen


Agenda

21 februari 2016
Betoging: terrorisme moe? Grenzen toe!
De ongecontroleerde migratiestroom en alle problemen die dat met zich meedr...
13 maart 2016
79ste Vlaams Nationaal Zangfeest
Via Voorpost komt u makkelijk en goedkoop aan inkomkaarten. Tot 12 jaar gr...

Multimedia

© 2004 - 2016 Voorpost - Alle rechten voorbehouden - Gebruiksvoorwaarden